Pokračování stavby zemělodi Ječinák

Dne: 7.7.2015, #Stavba

3. až 7. vrstva pneumatik

Naše zeměloď pomalu dostává svůj tvar. Bouchání pneumatik je tak trochu dřina, ale je to taková posilovna s konáním něčeho skvělého pro budoucnost. Hlavně tedy tu naši budoucnost. Zajímavé je časové pojetí z hlediska práce. Na konci sedmé řady pneumatik jsme v pracovním nasazení 5 nabouchaných pneumatik za 1,5 hodiny na dvě osoby. To obnáší nandání papíru na dno pneumatik, nanošení hlíny v kyblíkách, nakopání a nabouchání hlíny. Od páté řady nosíme hlínu v kyblíkách, neboť již bylo celkem obtížné házet ji lopatou z kolečka.

Stavba třetí vrstvy na zemělodi
Třetí vrstva zemělodi
Stavba čtvrté vrstvy na zemělodi
Čtvrtá vrstva zemělodi
Stavba páté vrstvy na zemělodi
Pátá vrstva zemělodi
Stavba sedmé vrstvy na zemělodi
Sedmá vrstva zemělodi
Stavba osmé vrstvy na zemělodi
Osmá vrstva zemělodi
Pracovní večer strávený na zemělodi
Večer strávený na zemělodi

Místo na klimatizaci aneb "A k čemu tam jsou ty dřevěné konstrukce?"

Bylo rozhodnuto, že trubky na větrání do místností se budou instalovat až nakonec, tudíž bylo potřeba nejdříve vynechat místo ve zdi. Marcel vyrobil jakési dřevěné stoličky, aby se měla další řada o co opřít a nehroutila se. Větrání bude ve čtvrté vrstvě, tedy ve třetí vrstvě od výšky podlahy.

Zpevňování zdí aneb "Je potřeba tam natlouct trochu železa.."

Zdi byly trochu vratké (stále trochu jsou:D..), takže se do nich zatloukly železné tyče. Ob pneumatiku po celé délce páté řady. Tato akce se bude ještě opakovat na konci bouchání a zároveň je tato akce vidět na následujícím videu:).