Co od našeho domu očekávám? (Jarčík)

Dne: 18.12.2013, #Informace

Momentálně bydlíme ve městě-paneláku-malém bytě-u křižovatky. Je tu velmi rušno, málo prostoru. Velmi doufám, že až budeme bydlet v domě založeném na Earthship, který si chceme postavit de facto uprostřed polí, bude tam klid a ticho. To je první věc. Dalším bodem je jakási soběstačnost.

Mám hlavně na mysli pěstování rostlinek. Mám až moc ráda ovoce, takže mé vize visí právě hlavně na ovoci. Jít z pokoje ven a cestou si utrhnout něco k zakousnutí je až moc lákavá představa, alespoň pro mne. Ssamozřejmě to není jen o uspokojení místních chutí, ale také ušetření cesty do obchodu na nákup. Raději věnuji čas starání se o zahrádku než stání ve frontě na pokladnu.

Do soběstačnosti patří také mít vlastní vodu a elektřinu. Další ušetřené náklady za pravidelné měsíční platby, se kterými se každý potýká. Nicméně, také to přináší nutnost se přizpůsobit množství energie a podobným věcem. Jsem odhodlaná to překonat.

Dále očekávám spokojenost naší dcery s větším prostorem, možností rovnou vyběhnout ven, žití více v přírodě.

Očekávám také, že se buduvěnovat kreativnějším věcem. Nyní část mého času dělám zbytečné věci, které chci proměnit v něco produktivnějšího.

Když to shrnu - očekávám spoustu ovoce, klidnější prostředí, více času pospolu, žití v přírodě a uspokojivý pocit, že jsem něco udělala. :–D