Jarní update kovárny

Dne: 6.4.2014, #Ostatní

Po dlouhé době je tady jarní postup prací.

Přivezli nám materiál na kovárnu. Bylo toho 7tun, které složili před barákem a na zahradu se museli převozit na kolečku. Jarčík s Angie převozily 2tuny zámkové dlažby a já zbytek ztraceného bednění. Už jsme začali betonovat spodní řadu bednění, kterou snad teď o víkendu doděláme.

Do dílny přibyly dva stroje: srovnávačka a soustruh. Soustruh je zatím bez motoru a rozmontovaný na kusy. Stěhování soustruhu, který má aspoň 300kg je opravdu legrace. I když jsme ho rozmontovali na čtyři kusy, pořád není lehké ho stěhovat.

Dokreslil jsem plány na kovárnu, aby bylo podle čeho stavět. A zakoupili jsme už i vrata, o víkendu pro ně jedem. Je docela rozdíl koupit pěkná bazarová za 4000kč nebo nová za 16000kč.

Stavím raketová kamna ze starých kamen a nádrže od kompresoru. Už začínají vypadat jako kamna Těším se až je konečně vyzkouším. Ještě chci zkusit postavit pokusná raketová kamna na vaření, jen se mi ještě nepovedlo sehnat perlit za rozumnou cenu.

Začal jsem i stavbu větrníku, který budeme zkoušet na začátku května.

Zrenovoval jsem staré pily od babičky z kůlny, ještě se budou na stavbě hodit A konečně snad dodělám stolek k mým stromovým poličkám. Desku mám vyrobenou od podzimu a teď jsem udělal i nohu, už stačí jen smontovat dohromady.