Přední stěna a betonový věnec číslo 2 (a poslední!)

Dne: 10.10.2015, #Stavba

S postavenými zdmi na zemělodi jsme se museli posunout dál. Zpevnění zdí jsme řešili betonovým věncem s polystyrenovou izolací. Pro lepší izolaci od vody jsme věnec natřeli gumovým asfaltem.

Co tedy dál pro naši zeměloď udělat?

Přední stěna! Tedy, zatím jen a pouze zídka z pneumatik a opět..betonový věnec. Nabouchali jsme vpředu earthshipy tedy 3 řady pneumatik. Na dvou místech vynechaný prostor pro dveře. Přeci jen, chceme se někudy domů dostávat. Byl to sice trochu šok po delší době vzít opět kladivo do ruky, ale nebylo to tak hrozné. Ještě předtím, než jsme se do podzídky pustili, jsme museli odbagrovat další kus zeminy, abychom měli vůbec místo na práci. Bagr u nás chvíli pobyl a zbyl po něm volný plac a velká hromada „hlíny“. Spíše tedy jílu, písku a trochu hlíny. Až budeme potřebovat suroviny typu jíl a písek, už víme, kde kopat :D. Během dalších pár dnů (1-2 dny) jsme postavili dřevěné bednění, aby nám neutekl beton, hlínou jsme zamázli mezery a mohl přijet náklaďák s betonem. Nosili ho v kyblíkách ve třech lidech a výsledek byl OK :D. Opět je zde daná polystyrenová izolace a natřené gumovým asfaltem proti vodní invazi. Samozřejmě, pod celou zídkou je opět IPA a polystyrenová izolace.

 Přední stena a hotový betonový věnec
Přední stena a hotový betonový věnec
 Přední stena a hotový betonový věnec
Přední stena a hotový betonový věnec
 Přední stena a betonový věnec
Přední stena a příprava na betonový věnec
 Přední stena a betonový věnec
Přední stena a betonový věnec

Zdá se, že slovo „polystyren“ používám až moc často a není to moc ekologické, ale neradi bychom se jednoho dne probudili a měli v zemělodi vlhko nebo až mokro od podlahy.