Rostlinková farma

Dne: 26.4.2014, #Permakultura

Jaro v plném proudu a má rotlinková farma se skvěle rozrostla. Do giantických rozměrů, takže se nám domů skoro nevejdou. Nevadí, stolů je zde dost :-).

V podstatě jsou zde všechny rostlinky, jako v zimě, kromě Manga, které jsou (omylem) trochu ulila, prostě a jednoduše, R.I.P my Mango. Nicméně, mám tu dvě nová manga, která jsou již pěticentrová.

Dále přibylo "pár" granátových stromečků. Je jich celkem...25. Co s nimi budu dělat, to se ani neptejte, sama nevím, do Earthshipového skleníku se asi všechny nevejdou. Škoda. Když jsme je přesazovali ze dvou květináčů, ještě jsem jich musela velkou hrst vyhodit (ano, srdce mi pukalo), protože by se nikam nevešly. Stromečky mají zatím pár řádků lístků.

Také jsme se rozhodli vysazovat stromečky a keříky. V březnu jsme nasbírali zárodky javorů v parku a nyní už jen čekají na podzim na vysazení do přírody. Javorů je 16 a krásně se zelenají :-)). Nedávno mne pobavilo, když jsme v hypermarketu viděla javory, které měli na prodej. Stromeček za 89Kč. Zajímalo by mne, kdo si to koupí. opravdu si to lidé mohou vypěstovat bez kupování..

Hitem letošního léta se stávají....žluté melouny! Alespoň doufám :-D. Dostala jsem skvělý nápad si v bytě pěstovat žluté melouny, teď se ke mně plazí z horní poličky, za chvíli se mi začne motat kolem notebooku. Těším se, až mi na hlavu nějaký meloun spadne, juchůůů :-D. Původně jich bylo hodně, ale po přesazení to přežili jen dva nejstatečnější. Držme ji palce!

Co se týče naší krásné oranžové mandarinky, zaznamenávám aktuálně 6 plodů. Jeden skoro zralý, další si musejí ještě počkat.

Druhý pokus si zasloužila i citronová tráva. Citron. tráva v1.0 nevydžela mou péči a odešla. Aktuální vypadá odhodlaně a zdravě. Přesvědčete se sami :-).

Citronová tráva
Citronová tráva
Rostlinková farma
Rostlinková farma
Javory
Javory
CMandarinky
Mandarinky
Žlutý melounky
Žluté melounky
Rostlinková farma
Rostlinková farma