Zázemí na stavbu earthshipy

Dne: 5.6.2015, #Ostatní

Ještě než jsme začali se samotnou stavbou zemělodi, pustili jsme se do postavení nějakého toho přístřešku jako zázemí pro přespání, úschovnu nářadí, ukrytí se před nepřízní počasí a podobně. Cíl byl jasný. Levně a rychle. Nakonec to zabralo docela dost času:D. Začali jsme přivezením lodního kontejneru. Modrý, velikostně tak akorát: 6x2,5m. Nastěhovali jsme dovnitř gauč, stolek, tři regály na uložení věcí, nářadí a zbytečnosti, co budou potřeba později.

Zámkové zabezpečení bylo efektivní, již se nám tam pokoušel někdo dostat. Naštěstí se mu to nepovedlo:).

Jelikož kontejner nebyl nový, když jsme ho kupovali, raději jsme ho zastřešili, aby se ještě více neponičil. Dřevěná konstrukce půlkou položená na kontejneru je složená celkově ze dvou částí, jedna je o kousek delší. Na konstrukci jsou jen položené laťky a na nich plech. Modrý. Takže v půlce skoro holého pole nám sedí malý modrý hříbeček.

Takže kontejner je zastřešený, vedle je ještě jakoby přístřešek, kde jsou venku židle, stůl a gauč na odpočinek, a je hotovo:).

Nyní stavíme suchou toaletu, konkrétně piliňák (snad mi nepřijde i do earthshipy..). A zázemí bude hotové. Elektrika bude nejspíše až s domečkem, voda také.

S užitkovou vodou je to trochu zábavné. Měli jsme na pozemku jedno místo, které bylo určité období stále mokré. Nechali jsme udělat výkop bagrem na jedno hrábnutí. Asi dva týdny tam nějaká voda stála (několik čísel - voda se dala nabrat konví), pak ale vyschla, jako ostatně celé pole. Nyní s nadšením očekáváme, kdy bude pořádný slejvák.