Recenze fotovoltaického panelu od Maysun Solar

Dne: 7.1.2023, #Ostatní

Nedávno jsme navázali spolupráci se společností Maysun Solar, která nám poskytla solární panely k recenzi - 120 článkový celočerný monokrystalický fotovoltaický panel značky Maysun s výkonem 370W. Panely máme od společnosti Maysun Solar, která se zabývá fotovoltaickými moduly. Je původem z Číny a v Evropě působí od roku 2015. Kanceláře a sklady má v několika zemích Evropy, okolo nás konkrétně v Německu a Polsku.


Panely k nám dorazily skrze přepravní službu z Německa. Byly umístěny na palety a balík měl váhu 42kg. Panely byly bezpečně zabalené do velkého množství obalového materiálu, aby se neponičily. Nechyběly ani kartonové rohy na ochranu.

Zkontrolovali jsme údaje ze specifikace - váha, rozměry, údaje z měření. Vše sedělo na dané podmínky, jak mělo.

Designově jsou tyto panely pěkné, kompaktní, mě se líbí, že jsou celočerné a nejsou rušivé. Nyní používáme panely, které nejsou celočerné, mají stříbrný rámeček, bílý prostor mezi články a proto nejsou tak hezky vizuálně kompaktní. Na střeše v zástavbě by byl v tomto designu určitě velký rozdíl.

Panely jsme na zkoušku zapojit do našeho stávajícího systému. Panely máme zapojené po dvou, což bylo akorát na odpojení jedné dvojice a připojení dvou nových monokrystalických panelů. Systém vzal změnu v pořádku a panely vyráběly, jak měly. 

Budoucí umístění nových panelů bude pravděpodobně na střeše skleníku a zapojíme na ně větrák do skleníku před zemělodí.

Odkaz na panel v katalogu: https://www.solarpanelscz.com/portfolio/items/166mm-perc-120clankovy-360wp-380wp-celocerny-monokrystalicky-fotovoltaicky
Maysun Solar: https://www.solarpanelscz.com/

Odkaz na videa:

Instalace monokrystalických fotovoltaických panelů Maysun Solar do Ostrovního systému: https://youtu.be/pGXu7ztTt6Y

Fotovoltaické panely Maysun Solar - Celočerný monokrystalický 166mm - Recenze: https://youtu.be/dHeHrj6u3Y0